Készült: 2020.08.14.19:58:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

41. ülésnap (2010.11.02.), 158. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat 2009 áprilisa óta különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt, a magyar állam tulajdonát képező sukorói ingatlanok cseréje miatt, amely csere tekintetében a magyar államot több mint 1,3 milliárd forint kár érte.

A nyomozás során a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, a vagyonkezelő volt értékesítési igazgatóját, majd kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Időközben az Orbán-kormány a Gyurcsány-kormány azon határozatát, amely a King's City sukorói kaszinóberuházást nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította, hatályon kívül helyezte. A nyomozás elrendelését követően Schiffer András, az LMP frakcióvezetője büntető feljelentést tett hivatali visszaélés bűntette miatt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen. Az elmúlt időszak információi szerint a nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség előterjesztést tett a főügyészséghez országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozóan. Kérem a legfőbb ügyész urat, hogy erre vonatkozóan nyilatkozzon.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai