Készült: 2020.07.09.09:31:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

320. ülésnap (2013.11.04.), 94. felszólalás
Felszólaló Dúró Dóra (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy nemrégiben elhangzott londoni beszédében a következőt mondta a Jobbik szavazóira utalva: "A kérdés nem ez a 16 százalék, a kérdés az, hogy mi van a másik 84 százalékkal." Ezzel a mondatával megsértett közel egymillió választópolgárt, akik tisztességes magyar emberek, akik dolgoznak, gyermekeket nevelnek, adót fizetnek. Kijelentései különösen súlyosak, hiszen bár az megszokott a politikában, hogy a pártok egymás programját kritizálják, vagy a hitelességét kérdőjelezik meg, de azt hiszem, hogy a szavazókat ilyen mértékben megsérteni hiba volt az ön részéről, és egy hivatalban lévő kormányfőtől elfogadhatatlan.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Nemcsak pártpolitikai szempontból bélyegezte meg ezeket az embereket, sajnos ön azokról beszélt, akik között a legtöbben fiatalok. Fiatalok, akiknek az elmúlt húsz évben sem az MSZP, sem a Fidesz nem tudott valódi jövőképet adni, ezért az elvándorlási kedvük Magyarországról minden korábbinál magasabb mértékeket ölt. Nem találnak munkát, nem tudnak otthont teremteni, és ezek miatt az általuk kívánt, tervezett gyermekek nagy része sem tud megszületni. Nincsen munka, nincsen család, nincsen otthonuk, és az ilyen kijelentések miatt lassan úgy érzik, hogy hazájuk sem lesz, külföldre kényszerülnek.

Ezzel szemben mi, jobbikosok bérlakás-építési programot kínálunk számukra, az ingyenes, államilag finanszírozott felsőoktatás kapuit szűkítés helyett tágabbra nyitnánk, és a munkahelyteremtésben is kiemelt csoportként tekintünk rájuk. Ha lesz munkájuk, lesz otthonuk, akkor minden adott lesz számukra ahhoz, hogy a kívánt gyermekeiket is tudják vállalni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Miért sértette meg így a szavazóinkat? Az ő sorsuk miért nem kérdés az ön számára? Miért értékesebbek önnek például az MSZP szavazói? Hajlandó-e bocsánatot kérni a jobbikos szavazóktól?

Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai