Készült: 2021.01.27.02:04:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 46. felszólalás
Felszólaló Göndör István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy én is hadd kezdjem Mádi képviselő úr hozzászólásával. A képviselő úr rögtön azzal kezdte - és azért kezdem ezzel, mert a kormánynak és a kormánypárti frakciónak ez a magatartása, kedves képviselő úr -, meg akarta mondani onnan, föntről, hogy miről beszéljünk, miről ne beszéljünk. Amikor az ellenzék felhívja a figyelmet a veszélyekre, azzal nem hisztériát kelt. Amikor most, a kétpercesben azt mondja, hogy legyünk még inkább konstruktívak, és az ország érdekeiről beszéljünk, a bizalmatlanságot a gazdaság szereplői között nem az ellenzék véleménye, hanem az önök intézkedései, az önök által hozott rendeletek keltik. És ha beszélnek, ha kapcsolatban lennének a vállalkozásokkal, akkor kiderülne, hogy miért fogalmaznak ők ma már úgy, hogy ez a kormány rendre úgy vesz el, mintha adna. Ma ugyanez történik!

Megyek tovább - kérni fogok még kétperceseket, mert minden nem fér bele -: amikor arról beszél, hogy egy kisebb állam - az előbbi gondolatmenetemhez hozzáillik -, tessék végiggondolni, belebeszélnek a labdarúgás, a gazdasági kamarák, a civil szervezetek ügyeibe, tehát szépen csendben, halkan kísérletet tesz arra, hogy mindent maga alá gyűrjön ez az ön által egyébként visszahúzódó és zsugorodó állam.

A befejező gondolatomat Turi-Kovács Béla hozzászólása kapcsán: valóban reális volt a Csúcs képviselő úr által elmondott hozzászólás, nagyon sajnálom, hogy ön azt az egy mondatot nem hallotta meg, amikor arról beszélt, hogy a kamatterheink lényegesen csökkennek, és ez nagyobb mozgásteret ad. Ezek a kamatterhek feltehetően azért csökkennek, mert az adósságállományunktól menet közben igyekeztünk megszabadulni. Majd folytatnám ott, ahol Braun képviselő úr abbahagyta.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai