Készült: 2019.11.22.21:02:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 44. felszólalás
Felszólaló Vigh László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VIGH LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Gúr Nándor képviselő úr indított el bennem egy gondolatot. Már nem először halljuk tőlük, hogy a közfoglalkoztatást, a Start-munkaprogramot és azt, amit a kormány csinál a kistelepüléseken azért, hogy a foglalkoztatás nőjön, negatív értelemben próbálják behozni.

Azért tudok beszélni a Start-munkaprogramról, mert én Zala megyében polgármester vagyok, és nálam is dolgoznak Start-munkaprogramosok, s én úgy veszem észre, azok az emberek büszkék arra, hogy értékteremtő munkát végeznek. Zala megye több településén is dolgoznak Start-munkaprogramban, vannak, akik árkot pucolnak, vannak, akik fát vágnak, és vannak, akik növénytermesztéssel, állattenyésztéssel foglalkoznak.

Az a kérésem, hogy ne nézzük le ezeket az embereket, ne nézzük le ezt a munkavégzést. Ők fontosnak tartják azt, hogy segély helyett munkát kapnak. Fontosnak tartják azt, hogy reggel 8-ra bemennek dolgozni, és 17 óráig ott vannak egy munkahelyen.

Azt gondolom, a kormány jól tette, amikor úgy döntött, hogy 200 ezer embernek biztosít ilyen munkát. Ezt a munkát folytatni kell, mert ezeknek az embereknek nincs más esélyük, hogy elmenjenek valahova dolgozni, a városok távol találhatók tőlük, a szakképzettségük nem felel meg azoknak a munkahelyeknek, ahol felvennék őket. Nagyon fontos foglalkoztatást csinálunk a közmunkában, a Startban. Tehát az a kérésem, hogy ne sértsék meg azt a sok-sok embert, akik tisztességgel, becsülettel dolgoznak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  44  Következő    Ülésnap adatai