Készült: 2019.12.15.19:53:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 124. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm. Mélyen tisztelt Elnök Úr! Kovács Képviselő Úr! Az ön helyében ilyen kérdéseket nem tennék föl. (Derültség az MSZP soraiban.) Megmondom önnek, miért: azért nem, mert önnek kéne elszámolnia, hogy miért adták el áron alul Londonban a MOL-kötvényt. Ha van a kamrában úgymond saját tulajdonunk, mint a nemzeti olajvállalat részvénye, azért van mihez nyúlni, az akkumulált tőke. És akkor ön azt mondja, hogy nem tudja, hogy mi a magyarok érdeke ebben?! Hát van a nemzeti vállalatunkban valami. Nem jó helyre tették, merthogy érdekes tulajdonosi körbe kerül.

Szóval, ezt a kérdést az ön helyében nem kérdezném meg, sőt azt sem kérdezném meg az ön helyében, mert nem tud rá válaszolni, hogy hova tűnt el az a rengeteg pénz, amit fölvettek. Tessék már egyszer megmondani! Maga mondja meg! És mondja meg, hogy miért kellett magánnyugdíjpénztárban tartani, kötelező magánnyugdíjpénztárban tartani a pénzt, amely államadósságot növelt és közben költséget jelentett, veszteséget a költségvetésnek évente. Egy ostoba üzlet volt, amire az IMF vette rá önöket, és önök meghagyták nyolc éven keresztül! Államadósságot csökkent, ahogy mondta, a kormány, és azonkívül pedig nyilvánvaló, hogy másra is kellett.

Egyébként különben mindaz a pénz és papír nem likvid, amelyet a magánnyugdíjpénztárak hagytak, és csak az állampapírokat lehetett széttépni, a casht lehetett elkölteni államadósság-csökkentésre, és van még forgalomképtelen papír is ezekben a magánnyugdíjpénztárakban. Jól megéltek ebből az állampolgárok által befizetett pénzből, sőt eltűnt a pénzük - én is vesztettem rajta, jó, ha tudja.

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, hogy az, amit itt fölvázoltak, hogy gazdasági stratégiára lenne szükség és hogy stagnál a gazdaság, szintén ön mondta... - tessék mondani, a világban nem gazdasági stagnálás és recesszió van meg pénzügyi válság? Ezen mi kívül tudjuk magunkat helyezni? Miről tetszenek beszélni? Magyarország nem egy teljesen körbebástyázott valami, hát hatással van ránk az egész világ gazdaságpolitikája. Ha mindenhol baj van, nálunk is baj van (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), csak ezt a bajt kell nekünk csökkentenünk, és ez a dolgunk ma.

Elnök úr, köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai