Készült: 2020.12.02.22:55:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

177. ülésnap, 170. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 6:35

Felszólalások:  <<  170  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Határozathozatalok következnek.

Először sürgős tárgyalásba vételi kérelemről fogunk dönteni.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitásának erősítéséről szóló T/6765. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, hogy a kormány részéről kíván-e valaki indokolni, két percben van rá lehetőség, gombnyomással jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, nincs ilyen, így a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6765. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 182 igen szavazattal, 164 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. törvény módosításáról szóló T/6766. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Ismét kérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. Kérem, jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, nem. Szintén a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6766. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 186 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény és egyéb törvényeknek a számviteli beszámoló közzétételi rendjével, valamint a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszerével összefüggő módosításáról szóló T/6768. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem a kormányt, kívánja-e indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Nincs jelentkező.) Nem kívánja. A határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/6768. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 369 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Most a részletes vitára bocsátások következnek.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló T/6571. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 209 igen szavazattal, 160 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló T/6572. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 205 igen szavazattal, 165 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló T/6667. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 216 igen szavazattal, 155 nem ellenében, tartózkodás nélkül részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom, hogy az Országgyűlés bocsássa részletes vitára a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény módosításáról szóló T/6665. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 192 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Európai Unió, az Európai Közösség, a Svájci Államszövetség és a Liechtensteini Hercegség között az Európai Közösség és a Svájci Államszövetség közötti, a Svájci Államszövetségnek a schengeni vívmányok végrehajtására, alkalmazására és fejlesztésére irányuló társulásról szóló megállapodáshoz való csatlakozásról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Önök az előterjesztést T/6690. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/6690/1. számon kapták kézhez.

Most megadom a szót Avarkeszi Dezső igazságügyi és rendészeti államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának. Öné a szó, államtitkár úr, parancsoljon!

Felszólalások:  <<  170  >>    Ülésnap adatai