Készült: 2020.07.14.16:24:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2017.11.13.), 314. felszólalás
Felszólaló Dr. Tapolczai Gergely (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  314  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TAPOLCZAI GERGELY (Fidesz): (Hozzászólását jelnyelvi tolmács közreműködésével teszi meg.) Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képvi­selőtársaim! Köszönöm a támogató hozzászólásokat a Jobbik részéről és az MSZP részéről is. Nagyon örülök annak, hogy Gúr Nándor képviselőtársam megfogalmazta, hogy minden sportolónak, akár ép, akár fogyatékos sportoló, a teljesítménye a fontos, és az ugyanolyan értékű.

Nem szeretnék nagyon visszamutogatni az elmúlt időkre, de muszáj megemlítenem, hogy 2009-ben a siketlimpia után az érmet szerzett sportolókat fogadta az akkori illetékes miniszter. Bocsánat, hogy így fogalmazok, de kiszúrta a sportolók szemét egy szatyorral, amiben luftballon, fésű volt. Akkor ebből nagyon nagy botrány is volt, a siket sportolók bírósághoz is fordultak emiatt, meg is nyerték egyébként ezt a pert. Az már egy másik kérdés, hogy a 2010-es kormányváltás után a mi pártunk, a mi kormányunk fizette ki számukra a jogos jutalmat. Ez így esett, de ez már egy régi eset.

Jó, hogyha a képviselőtársaim tudják, hogy mivel értek egyet képviselőtársaim gondolatai közül. Köszönöm még egyszer a támogatásukat, a hozzászólásokat, és a holnapi szavazáson is, nagyon remélem, hogy egységes lesz ez a támogatás. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  314  Következő    Ülésnap adatai