Készült: 2020.07.08.16:24:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

100. ülésnap, 319. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:45

Felszólalások:  <<  319  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Nem látok több jelentkezőt. A részletes vitát lezárom. Lezsák alelnök urat megkérdezem, hogy előterjesztőként kíván-e még pluszban szólni. Gondolom, hogy értelemszerűen nem. (Lezsák Sándor nemet int.) Következő ülésünkön döntünk a benyújtott módosító javaslatokról.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes agrár- és környezetvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/3415. számon, az együttes bizottsági ajánlást pedig T/3415/7. számon megkapták.

Indítványozom, hogy a módosító javaslatokat a közöttük lévő összefüggések és a törvényjavaslat által érintett törvényekre figyelemmel két szakaszban vitassa meg az Országgyűlés. Az első szakasz az ajánlás 1. és 2. pontjaira nyílik meg, amelyek a szakmaközi szervezetek tevékenységét áttekintő szerv működését szabályozzák, a második vitaszakasz az ajánlás 3-6. pontjait tartalmazza. Ezek a környezetvédelmi bírságra jogosultak körét és a hatálybalépést módosítják, valamint nyelvhelyességi pontosításokat tartalmaznak.

Kérdezem, hogy egyetértenek-e az ilyen felbontással. Kérem, jelezzék! (Szavazás.)

Érezhető többség, az Országgyűlés elfogadta az indítványt.

Megnyitom a részletes vita első szakaszát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Ki kíván felszólalni? Hat percet tudok ajánlani egy-egy felszólalás időkeretének. Senki többet - először, másodszor, harmadszor! (Senki sem jelentkezik.) Lezárom a részletes vita ezen szakaszát.

Megnyitom a 3-6. pontjaira a második szakaszt. Hozzászól valaki? Bödecs Barna képviselő úr, Jobbik!

Felszólalások:  <<  319  >>    Ülésnap adatai