Készült: 2020.02.25.04:58:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap, 23. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka Országgyűlés időkeretben történő tárgyaláshoz hozzájárult
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:14

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző asszony. Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendről, az ülés időtartamáról, a felszólalási időkeretekről az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk. A napirend elfogadása során először időkeretekről határozunk, ezt követően házszabálytól eltérésről döntünk, majd az elnöki napirendi javaslatról határozunk.

Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló országgyűlési határozat 37. § (1) bekezdése értelmében az Országgyűlés egyes napirendi pontok időkeretben történő tárgyalását határozhatja el. Az Országgyűlés elnöke ennek alapján azt kezdeményezte, hogy a „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra” című, V/2956. számú előterjesztést az Országgyűlés 4 órás időkeretben tárgyalja meg. A napirend tartalmazza az előterjesztés időkereteit. A Jobbik képviselőcsoportja kérésére az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló határozat 37. § (4) bekezdése értelmében az időkeretes tárgyalás elfogadása esetén a képviselőcsoport rendelkezésére álló időkeret a kétszeresére emelkedik.

Most a határozathozatalok következnek. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az előterjesztést az Országgyűlés 4 órás időkeretben tárgyalja, amelyben a Jobbik időkerete duplázódik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés időkeretben történő tárgyalását 138 igen szavazattal, 10 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most felkérem Földi László jegyző urat, hogy ismertesse az egyes frakciók időkereteit.

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai