Készült: 2020.07.10.17:14:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

201. ülésnap (2009.03.31.), 72. felszólalás
Felszólaló Vígh Ilona (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÍGH ILONA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Önök hét éve kormányoznak, de ugye nem gondolják komolyan, hogy a társadalmi békét a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselőcsoportja borította fel. Tatai-Tóth András képviselőtársamnak jelzem, hogy a társadalmi békét elsősorban az őszödi beszéd borította fel, másrészt pedig az önök mostani miniszterelnök-jelölése. Úgy tudom, hogy önök már a tizenhetedik miniszterelnök-jelöltnél tartanak, de még ez sem biztos.

Tisztelt Képviselőtársaim! Caligula római császár jut eszembe, aki magával is hadban állt, s aki végül teljesen megőrült, és a lovát tette meg szenátusi tagnak. Az önök miniszterelnök-jelölése ezt juttatja eszembe. S az önök képviselőcsoportjának egyes tagjai sem értenek egyet azzal, ami most folyik a Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetségének a képviselőcsoportjában.

Képviselőtársaim, nem gondolom, hogy az a jó gazdaságpolitika, amelyik egy olyan nehéz helyzetben, amiben most vagyunk, csak a nyugdíjrendszerek átalakítására koncentrál. Azt hiszem, mindannyian látjuk, hogy a legfontosabb probléma ma Magyarországon a foglalkoztatási helyzet, a családok helyzete. Tudjuk, hogy a rendszerváltás környékén másfél millió embernek szűnt meg a munkaviszonya. Ezt a problémát nem tudták kezelni a kormányok. Most a világválság közepette 32 ezer főnek szűnt meg az állása, de a folyamat még nem állt meg.

Ugyancsak problémának tekintem a családok helyzetét. Nagyon kevés a gyermekáldás ma Magyarországon. Olyan családpolitikára lenne szükség, amely a fiatalokat arra ösztönzi, hogy legyen bőségesebb a gyermekáldás.

Valamilyen módon rendet kellene már tenni ebben az országban. Azt remélem, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek rövidesen módja lesz arra, hogy meghozza azokat az intézkedéseket, amelyek egyensúlyba hozzák az országot.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai