Készült: 2020.07.05.19:58:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

238. ülésnap (2001.11.08.), 50. felszólalás
Felszólaló Dr. Rubovszky György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az előbb visszaléptem a kétpercestől, hogy az írásban bejelentettek el tudják mondani vezérszónoklatukat, de tekintettel arra, hogy másodszor megszólíttattam, kénytelen vagyok itt és most reagálni.

Kétfajta vagyonnyilatkozat lesz a Számvevőszéknél, egyszer a számvevőknek és a Számvevőszék középvezetőinek a vagyonnyilatkozata - ami ott lesz a Számvevőszék vezetőjénél -, a másik pedig a törvényjavaslat 11. §-ában az egyes közhasznú szervezetek vezetőivel kapcsolatos vagyonnyilatkozat. Én nem azt mondtam, hogy a törvény-előkészítés során kell vitatkozni vagy nem vitatkozni erről, tisztelettel; én azt mondtam, hogy a Számvevőszék képviselője két alternatívát vetett fel a bizottság előtt. Az egyik az volt, hogy a 11. § maradjon el, vagyis a törvényjavaslat ne foglalkozzon a közhasznú szervezetek vezetőivel, és azt az általa 700-1300 szervezetre tett számot hagyjuk ki ebből a körből. A másik pedig szó szerint az volt, hogy biztosítsa a személyi és tárgyi feltételeket.

Hát tisztelettel, ez költségvetési kérdés és nem jogszabály-előkészítési kérdés, mert ő itt konkrétan azt várta, hogy amennyiben az Országgyűlés a 11. §-t nem veszi ki a tervezetből, akkor intézkedést várunk abban a tekintetben, hogy a személyi és a tárgyi feltételeket a vagyonnyilatkozat ellenőrzéséhez teljesíteni tudjuk. Erre mondom én azt, hogy ez az intézkedés nem az alkotmányügyi bizottság hatásköre és nem hatástanulmány kérdése, ez gyakorlatilag státus és pénz biztosítása. Ez meggyőződésem szerint költségvetési kérdés.

Köszönöm a szót.

 
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai