Készült: 2020.07.12.03:08:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

67. ülésnap (2007.05.07.), 61. felszólalás
Felszólaló Szalay Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZALAY FERENC (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon nagy örömmel fogadnám el a válaszát, és tényleg semmi nem is akadályoz meg ebben, csak az, amit ön elmondott. Igazából a Vásárhelyi-terv nem fejeződik be 2007. december 31-ig. Az volt a 2003-as kormányhatározatban, hogy 2007. december 31.

Arra nem válaszolt, hogy a 25 év mit jelent. Kinek jutott eszébe azt mondani, hogy a folyóvölgy, a Tisza-völgy árvízi biztonságát 25 év alatt kell megteremteni? Ezzel azt üzenik az embereknek, hogy nem foglalkoznak ezzel a térséggel. És én is azt látom az ottaniakkal beszélgetve, hogy nem érzik az emberek azt a felelősséget, aminek áradni kellene önökből, hogy valóban meglesz ez a fejlesztés.

És komolyan kell beszélni erről a kérdésről, hiszen itt nemcsak árvízvédelmi kérdésről van ám szó, hanem területfejlesztésről, vidékfejlesztésről, infrastruktúra-fejlesztésről és még sok minden másról. Ebben aztán tényleg semmi nem történt, pedig ezt is nagyon várják az emberek. Azt hiszem, hogy több komolyság kéne. Ez az az intézkedés, amely azt bizonyítja, hogyan lehet igazából felelőtlenül gondolkodni egy kormányzatnak egy ország sorsát illetően.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)
Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai