Készült: 2019.12.15.11:39:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

318. ülésnap (2013.10.29.), 96. felszólalás
Felszólaló Bányai Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNYAI GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Gúr Nándor Képviselő Úr! Hét éve hallgatom az ön arcátlan hozzászólásait, még valószínűleg pár évig hallgatnunk kell, de könyörgöm, 2002. május 27-én átvette Medgyessy Péter az ország irányítását 7380 milliárd forint államadóssággal. Amikor átvettük három és fél éve az ország irányítását, közel 22 ezer milliárd forint volt. Mondják meg, hogy nyolc év alatt mire költötték! (Babák Mihály: Hol a pénz?) Mi azt keressük, nem találjuk. (Babák Mihály: Eladták! - Seszták Oszkár: Kiosztották!)

Elkölthettünk állítólag tízezer milliárd forint uniós támogatást. Kedves Gúr Nándor! Az ország gazdaságán nem látszott, amit önök terveztek, nem látszik, amit elköltöttek, romokban hevert az ország 2010-ben, még lehet, hogy most is vannak romok bőséggel. Idejön nekünk ezzel a Ludas Matyi-szöveggel, hogy a szegények védőszentjeként megjelenik egyfolytában ön és a pártja. (Babák Mihály: Szégyen!) Arcátlanság! Önök nem csökkentettek semmit, mindent emeltek, adókat is emeltek önök is. A béreket nem emelték, le akarták vinni a bérszínvonalat mindenáron, emlékezzenek vissza! Önök nem rezsit csökkentettek, hagyták, hogy elszaladjanak a rezsiárak. És idejönnek nekünk ezzel az ájtatos dumával, az országot megtévesztendő, most már másfél éve, hogy önök majd megmentik a magyar szegényeket. A fejlesztési pénzek, a hitelek mind odavesztek, amit önök felvettek és kaptak. (Babák Mihály: 13. havi!) Nem látszik az országon, tisztelt képviselőtársaim!

És lehet itt éveken keresztül hülyíteni a magyarokat, lehet itt mondogatni, hogy mennyi a minimálbér (Tukacs István: Szarvason se látszik, Mihály? Nem, mi?), mennyi a közmunkás bére, de könyörgök, legalább dolgoznak. És nem kell őket lebecsülni egyfolytában. A miniszterelnök úr párszor elmondta, hogy ne becsüljék le őket. Lehet, hogy kevés ez a pénz, de ennyit bírunk most elviselni.

És hogy mennyi a kamata a visszafizetett hiteleknek, amit felvettünk utána? Miért vették fel? Elmondta államtitkár úr, hogy segélyt kaptunk, azért, mert önök tönkretették az országot. Segélyt, amihez önök értettek, tényleg ehhez értettek éveken keresztül, hogy segélyt adtak, nem munkát adtak. Nézzék meg az ország fejlesztését az elmúlt hét esztendőben! A gazdaságban önök 690 milliárd forintot adtak a magyar vállalkozóknak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Az alpolgármester asszonyt kérdezd csak meg a Mercedesről!) Most, amit az államtitkár úrék terveznek, abban 4200 milliárdnyi gazdaságfejlesztési forrás van. Hatszor annyi pénzt adtunk, önök hatszor kevesebbet adtak ehhez a tételhez is. Nézzék meg jövőre!

Köszönöm a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai