Készült: 2020.08.15.13:40:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

5. ülésnap (2006.06.19.), 76. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem véletlen az, hogy ekkora vita van az agrárium és a föld körül. Engedjék meg, hogy felhívjam szíves figyelmüket, hogy itt most végül is a föld sorsa végleg eldől, és erről 16 év alatt az érintettek konszenzusa nem született meg. Nem véletlen! Mi nem azt vonjuk kétségbe, hogy az alkalmazottak milyen eredményesen dolgozzanak és milyen sikeresek legyenek; mindenkinek ez az érdeke. Csak nem lehet érdeke senkinek, hogy az alkalmazottak nevén tízezer hektárokat kivásároljon. Mert utána viszont ezt már nem lehet visszahozni. Szíves figyelmükbe ajánlom: van ma már Magyarországon olyan település, ahol az osztrákoktól kellett visszavásárolni az emlékmű létesítéséhez a területet. Nem szeretnék itt leragadni. Maradjunk az agráriumnál! Mi a helyzet a dupla sarccal?

Hölgyeim és Uraim! Az a helyzet, hogy ma a gazdák dupla sarcot, dupla árat fizetnek, egyrészt növekednek az adók, növekednek a terhek, a másik oldalon meg nem kapják meg azt, ami nekik jár. Tehát itt van az elvonás másik módja. Szeretném emlékeztetni önöket, és visszatérnék arra, amit Ángyán professzor úr említett, hogy állunk a támogatásokkal, hogyan állunk a programokkal. Kérem, időben kell egyeztetni, időben kell együtt lezárni a programokat. Ezt mi soha nem kapjuk meg önöktől, és nem kaptuk meg. Ha futunk utána, valamikor látjuk a programot.

Még talán van annyi másodpercem, kérem szépen, tudomásul kell venni, hogy ma Magyarországon a gazdák duplán adóznak és duplán fizetnek, a szolgáltatásokon keresztül, a különböző üzemanyagár-emelkedéseken keresztül. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Gondolják végig! Itt van a betakarítás, a gázárak 30 százalékkal emelkednek. Ezzel szárítunk. Sorolhatnám...

Köszönöm. Holnap folytatjuk. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai