Készült: 2020.05.26.09:52:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 42. felszólalás
Felszólaló Burány Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:22


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Több kormánypárti felszólaló is az ellenzék szemére hányta, hogy túlságosan pesszimisták vagyunk. Mádi képviselőtársunk elmondta, hogy a külföldi befektetői vélemények szerint itt minden jó, ők mindennel meg vannak elégedve, ezzel szemben mi egy rossz képet festünk az országról.

Nos, a szomorú valóság az, tisztelt képviselőtársaim, hogy nem lehet olvasni olyan külföldi vagy belföldi szakértői jelentést, amely azt mondaná, hogy az ez évi folyamatok abba az irányba haladnak, amelyet a költségvetés tartalmazott. Az ez évi folyamatokra vonatkozó összes szakértői jelentés azt mondja, hogy a költségvetési hiány tervezett mértéke kormányzati beavatkozás nélkül idén már tarthatatlan lesz. Ezek a tények! Amikor az ellenzék ezekre hivatkozik, akkor nem pesszimista, hanem realista.

Braun Márton képviselőtársunk megírt hozzászólásában volt egy figyelemre méltó mondat. Ez úgy hangzott, hogy ő szakértőktől is hajlandó tanulni. Nos, egy szakértőt mindenképpen figyelmébe ajánlhatok az eddigieken túl, az APEH elnökhelyettesét, aki igazán nem vádolható ellenzéki beállítottsággal, aki az elmúlt napokban kijelentette, hogy az áfabevételek eltúlzottak voltak a költségvetésben. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai