Készült: 2020.07.12.21:06:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap (2011.06.22.), 248. felszólalás
Felszólaló Tóth Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nagy érdeklődéssel és empátiával hallgattam a jobboldalinak mondott képviselőtársaim mondatait a magyar sportról és a kormány ez ügyben várható dolgairól.

Én azt hiszem, hogy a mai kormánynál és Orbán Viktor miniszterelnök úrnál úgymond elkötelezettebb ember nem hiszem, hogy az elmúlt 20 esztendőben akadt a magyar parlamentben, aki a focit és a sportot ezen belül felvállalta, és tesz is érte valamit. (Taps a Jobbik padsoraiból. - Az elnök csenget.) Nem csak beszél róla.

Kíváncsi lennék, önök közül, adott esetben harcias képviselőtársaim közül hányan vállaltak adott esetben a sporton belül aktív munkát, mondjuk ingyen. Én három és fél évig voltam sportkör elnöke, tudom, hogy miről beszélek. Valakinek a pályán kívülről bekiabálni sokkal egyszerűbb, mint bent tenni valamit érte.

Én azt hiszem, hogy a mostani előterjesztés és ez a fajta program mindenféleképpen jobbító szándékú, és az úgymond az első osztályt alkalmasint érintő korrupció és sok minden más megvolt a hetvenes években, a nyolcvanas években, az idősebb képviselőtársaim, a hasonló frizurával rendelkezők, mint én, emlékezhetnek még erre. Tehát ez nem a mai kor sajátossága.

(16.50)

Az egy másik kérdés, hogy a demokráciánk fejlődése kapcsán lehet a pályán sok mindent, oda nem illőt is tenni-venni. El kell menni faluhelyre, van olyan kisközség Magyarországon, ahol 1500 a lakosság lélekszáma, az a kis falusi csapat ötven meccsen nem kapott ki, megye első osztályban játszik, és a fél falu kinn van a focimeccsen. Érdekes, ott a közrenddel és közbiztonsággal semmi probléma nincs.

Tehát itt egy teljes körű paradigmaváltásra van szükség, amiben ez a kormány szerintem maximálisan elhivatott, és meg is tesszük azt, amiben erre szükség lesz.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  248  Következő    Ülésnap adatai