Készült: 2020.08.08.10:43:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap, 186. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:41

Felszólalások:  <<  186  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Balczó Zoltán, Gyöngyösi Márton, Hegedűs Tamás és Vona Gábor, Jobbik, által előterjesztett H/5687. sorszámú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 50 igen szavazattal, 296 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett az előterjesztés tárgysorozatba-vételét elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Rogán Antal és Babák Mihály képviselők önálló indítványát T/5952. sorszámon kapták kézhez a képviselők. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Megkérdezem: a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni? (Nincs jelzés.) Nem.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/5952. sorszámú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 337 igen szavazattal, 20 nem ellenében a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Európai Unió működéséről szóló szerződés 136. cikkének módosításáról szóló európai tanácsi határozat - 2011/ 199/EU - kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája és lehetőség szerint a határozathozatal. Az előterjesztést T/5950. sorszámon megismerhették.

Most az előterjesztői expozé következik. Megadom a szót Németh Zsolt külügyi államtitkár úrnak, a napirendi pont előadójának, 20 perces felszólalási időkeretben. Öné a szó, államtitkár úr.

Felszólalások:  <<  186  >>    Ülésnap adatai