Készült: 2020.07.07.04:54:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

339. ülésnap (2014.02.03.), 158. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Józsa Képviselőtársam! A helyzet olyan, ami szükségessé teszi, hogy reagáljak rá. Az ön kérdése úgy hangzott: Miért paksolják el a jövőt? Egyes szám első személy indokoltabb lett volna: miért paksolják el a jövőmet? - ezt kellett volna megkérdeznie. (Derültség a kormánypárti padsorokban és a Jobbik soraiban.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ugyanakkor azt kell mondanom, tisztelt Józsa képviselő úr, hogy nincs okom azt föltételezni, hogy az ön és a Paks között létrejött szerződések mögött visszaélés húzódna meg. Nincs okom ezt föltételezni. (Dr. Józsa István: Nagyon helyes!) A magam részéről az ellen sem emelhetek kifogást, hogy egy képviselő vállalkozó, és így vállalkozói jövedelme is van. Ráadásul még azt az elismerést is meg kell adnunk önnek, hogy legalább beírta a vagyonbevallásába az idevonatkozó adatokat. (Dr. Józsa István: Mindig mindent.) Ott találhatunk, tisztelt képviselőtársam, kivetnivalót, hogy egy még el sem kezdődött beruházás ügyében ön már meggyanúsította visszaéléssel a kormányt. Még ez is rendben volna, ha önnek nem lett volna ott személyes érdekeltsége.

Ezért arra szeretném kérni önt, hogy legközelebb járjon el körültekintőbben. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Húha!) Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Dr. Józsa István: Kérdés volt!)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai