Készült: 2020.07.14.00:32:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

93. ülésnap (2007.10.01.), 67. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  67  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS TAMÁS (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Az őszödi beszédnek van egy apró, de nem lényegtelen részlete, amely önmagában is minősíti a beszédet és a beszélőt is. Így hangzik: "Felkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatunk, bevonni őket ebbe a folyamatba." A mondat elég érthetetlen, illetőleg nagyon is érthető. A legbefolyásosabb lapok a kormánypropaganda szócsövei, a vezető publicisták pedig azok, akik kórusban dicsérték a fedezet nélküli osztogatást, a száz nap, a száz lépés programot, mert tele zsebbel százszor szép ez a világ.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint médiafelület vásárlására, önreklámozásra 1 milliárd 770 millió forintot kíván a kormány elkölteni az adóforintokból. A vezető lapok és vezető publicisták most tehát jó pénzért elmondhatják, miért volt rossz az osztogatás, szükség van a megszorításokra, és az egyszerűség kedvéért ezt nevezzük reformnak. Mi úgysem értjük, nem is érthetjük ezeket a folyamatokat, majd ők, a beavatottak, akiket bevontak ebbe a folyamatba, elmagyarázzák. Agitpropos múltjuk erre predesztinálja őket, az se zavarjon meg senkit, ha nem sokkal ezelőtt az ellenkezőt mondták.

Barankovicsék írták 1947-ben: "Óvakodjatok azoktól, akik ma másképp beszélnek, mint tegnap cselekedtek." (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van! - Közbeszólások.)

Tisztelt Miniszter Úr! Kérdéseim ezek után: hogyan kívánják a közpénzek elköltése során biztosítani a véleménynyilvánítás szabadságát? Hogyan kívánják biztosítani a közpénzek elköltése során, hogy azonos súllyal jelenhessenek meg más vélemények? Hogyan kívánják biztosítani a közpénzek elköltése során, hogy a közszolgálati műsorszolgáltatók eleget tegyenek a pártatlanság, kiegyensúlyozottság követelményének? Demokratához illő válaszát várom. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  67  Következő    Ülésnap adatai