Készült: 2020.08.05.16:36:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (1999.12.01.), 234. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselő úr, elnézést kérek, a korábbi restanciáimat próbálom teljesíteni. A kórházi orvosok belekeverése a történetbe volt az egyik kifogás a felszólalásommal kapcsolatban.

Azt hiszem, hogy a képviselő úr, aki most éppen nincs jelen, félreértett valamit, ugyanis én azt mondtam el, hogy semmi sem indokolja azt, hogy azért ne adjunk valamit a magyar orvostársadalom egy csoportjának, mert nem tudunk egyszerre az egésznek adni. Ezt próbáltam kifejteni, és azt próbáltam elmondani, hogy a kórházban dolgozó kollégák - és itt nem csak az orvosokra gondoltam -, a kórházban dolgozó egészségügyi személyzet jogállását újra kell gondolni. Ez reményeink szerint a következő fél év folyamán a Ház elé kerül, és ez őket kedvezőbb helyzetbe fogja hozni - erről beszéltem.

(Dr. Házas József felé fordulva:)

Képviselő úr, az ön által előbb elmondott felszólalással, a kétharmados vagy nem kétharmados törvényrészekkel kapcsolatban, úgy gondolom, azt a részét a törvénynek, amely készen van és feles törvény, módunkban áll akár az egész Országgyűlés támogatásával elfogadni és hatályba léptetni. Ha a kétharmados részhez önök kevésnek érzékelik az időt, időnk még van. Utána is lehet folytatni a tárgyalást róla, utána is lehet az egészségügyi alapellátás helyzetéről folytatni a tárgyalást, de önök kötik a két javaslatot az egyidejű elfogadáshoz. Mi nem kötjük, nekünk később is jó, csak legyen meg.

De azt nem tartjuk elfogadhatónak, hogy legalább az alapja, ez a négyparagrafusos törvényjavaslat ne kerüljön most elfogadásra. Ugyanis ezt semmi nem indokolja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai