Készült: 2020.04.10.05:39:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

213. ülésnap (2009.05.25.), 154. felszólalás
Felszólaló Nógrádi Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Abból a bizonyos stratégiaváltásból sajnos túl sokat nem érezhet a magyar gazdasági szereplő. Egy fillérrel sem jut több most gazdaságfejlesztésre, mint évekkel ezelőtt vagy az első, vagy a második nemzeti fejlesztési terv elfogadása kapcsán.

A hitelfelvételi lehetőségek továbbra is katasztrofálisak, az elmúlt időszakban sem javultak. Az automatikus pályázatok körét önök nem növelték. Egyetlenegy olyan pályázat van, a kisvállalkozások technológiafejlesztése, amely azt a célt szolgálja, hogy automatikus körben tudnak hozzájutni forrásokhoz, de ezek is már évekkel ezelőtt bevezetésre kerültek. Az önök által megígért sikertörténetnek aposztrofált Jeremy-program nem indult el. Most hallottuk, a mai nap folyamán interpelláció keretében, hogy a munkahelymegőrzéssel kapcsolatos foglalkoztatási pályázatok katasztrofális lassúsággal haladnak, és nem jutnak el a célközönséghez.

Államtitkár úr, az ön által elmondott szlogenek és az ön által elmondott propagandisztikus eszközök nem fedik a valóságot. Egyetlenegy fillérrel sem jut több a gazdaságfejlesztésre ma, mint évekkel ezelőtt, és egyetlenegy perccel sem jutnak hamarabb hozzá a pályázók a pályázatokhoz, mint korábban. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai