Készült: 2019.12.16.11:24:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 90. felszólalás
Felszólaló Csabai Lászlóné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSABAI LÁSZLÓNÉ (MSZP): Csak a tárgyszerűség kedvéért szeretném elmondani, hogy az MDF-kormány nem fizette ki a belterületi földek értékét, mert rosszul értelmezte a törvényt, és 1995-96-ban perre kellett menni ebben a témában. Egy évben az előző kormány 90 milliárd forintot fizetett ki - tessék megnézni a zárszámadási törvényben -, '96-ban, '97-ben az önkormányzatoknak privatizációs bevételként. Hibázott az MDF-kormány, helyre tette az akkori kormány. (Dr. Gémesi György: De nem adtuk el a közműveket!)

Hibázott a Horn-Kuncze-kormány akkor, amikor a gázközművagyon értékét nem fizette ki, és rendbe teszi ez a kormány úgy, hogy két évet várt azzal, hogy egyáltalán a törvényt a Ház elé hozza, most harmadik hónapja tárgyaljuk a törvényt, el fogjuk fogadni jövő hónap, december közepén, harminc nap múlva fogják kifizetni, az már 2001-es kifizetésnek fog számítani, az államkötvények visszavásárlása a következő 10 milliárdra 2002-re fog jelentkezni, és gyakorlatilag a 35 milliárd forintot már a következő kormány fogja beváltani. Államkötvényben természetesen az önkormányzatok meg fogják kapni.

Még egy dologra szeretnék reagálni. Valószínűleg képviselőtársam elfelejtette azokat a borzasztó délutánokat, amikor '95-ben és '96-ban vagy a Pénzügyminisztériumban, vagy a Belügyminisztériumban júniusban és júliusban költségvetési törvényről vitáztunk. Hogy milyen eredménnyel, az egy teljesen más kérdés. (Dr. Gémesi György: De nem volt eredménye!) De most sincs, mert semmi nem változott, és először a költségvetési törvényt megkaptuk szeptember 10-én úgy, hogy elmentünk hétfőn tárgyalni, és ott kaptuk kezünkbe ezt a költségvetési törvényt. Lehet, hogy a kormánypárti képviselők nem így voltak, ők egy héttel hamarabb megkapták ezeket a törvényeket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai