Készült: 2020.06.02.10:39:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap, 257. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:38

Felszólalások:  <<  257  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/7033. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 298 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a víziközlekedésről szóló 2000. évi XLII. törvény módosításáról, valamint egyes törvények ezzel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/7233. számon, a gazdasági és informatikai bizottság ajánlását pedig T/7233/4. számon kapták kézhez. Az előterjesztői zárszó már elhangzott, most a határozathozatalok következnek.

Az ajánlás 2. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért erről nem szavazunk.

Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő az ajánlás 1. pontját támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 280 igen szavazattal, 35 nem ellenében, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a termékek piacfelügyeletéről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztés T/6945. számon, az egységes javaslat pedig T/6945/9. számon a hálózaton elérhető. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül. Az alkotmányügyi bizottság benyújtotta az erről elkészített ajánlását, amely T/6945/11. számon a hálózaton elérhető.

Indítványozom, hogy a három javaslatot összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatomat elfogadta.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1., 2. és 3. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Megadom a szót Szabó Zsolt képviselő úrnak, Fidesz-képviselőcsoport.

Felszólalások:  <<  257  >>    Ülésnap adatai