Készült: 2020.04.10.08:51:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

99. ülésnap (2019.12.02.), 48. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács László György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! A választ nem fogadom el. Államtitkár úr, ön bármit mondhat, a magyar betegek rettegnek a kórházi fertőzéstől. (Dr. Rétvári Bence: Az uniós betegek is! Minden beteg!) Menjen el, beszéljen a magyar emberekkel, rettegnek befeküdni a magyar kórházba a fertőzések miatt, és azért, mert az önök politikája ilyen. Önök, amikor tehetik, eltitkolják, utána ki kell perelni az adatokat (Dr. Rétvári Bence: Semmit nem titkolunk el!), utána, amikor megvannak az adatok, önök elferdítik ezeket az adatokat, és amikor (Dr. Rétvári Bence: Kirakjuk az internetre!) az első kettővel már végeztek, és rájöttek, hogy védhetetlen az álláspont, akkor következik az, amit Kásler Miklós magyarázatként ad a kórházi fertőzésekre. Azt mondja: a kórházi fertőzésekért a látogatók a felelősek, hiszen ők hurcolják be a kórházakba.

Államtitkár úr, mit fog tenni az ön minisztere? Ki fogja tiltani a betegeket látogató embereket a kórházi fertőzések megakadályozása érdekében? (Dr. Rétvári Bence: Vezettél már kórházat? Ő már vezetett kórházat, te meg nem!) Milyen világot teremtenek, államtitkár úr? Azt gondolják, hogy egyébként rendben van, azzal el van intézve a válasz, hogy európai halálozással takaróznak, és el lehet intézni azt, hogy a magyar emberek is akkor ezért haljanak meg?

A magyar emberek azt követelik, hogy az egészségügyet Orbán Viktor vegye komolyan. Ez nem egy focilabda, amit mellre lehet venni, és aztán jó messzire elrúgni. Ezt meg kell oldani, nem úgy kell eljárni, ahogy Orbán Viktor a videójában járt el! (Taps a Jobbik padsoraiból.  Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Úgy van!)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai