Készült: 2020.07.05.22:16:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

12. ülésnap (2010.06.07.), 98. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Azt is megtudtam, hogy egyidősek vagyunk ezek szerint a képviselő úrral, hiszen én is 10 éves voltam a rendszerváltáskor.

Abban teljesen egyetértünk, hogy mindazok, akik a maguk hatalmát ebben az erkölcstelen rendszerben alapozták meg, és ezt átmentették a következő rendszerbe, az teljesen erkölcstelen és vállalhatatlan lépés, és valóban, ez ellen nekünk fel kell lépnünk, hogy a spontán privatizációban vagy máshol szerzett vagyonok legalább társadalmi megvetés tárgyát képezzék.

Az ön által felvetett javaslatoknak - mivel alkotmányos kérdést érintenek - a következő két évben biztosan lesz feladata, hogy előkerüljön, hiszen a közhivatal-viselési szabadság most az alkotmányban rögzített szabadság. Hogyha az önök javaslata szerint korlátozni akarjuk a közhivatal-viselést azokkal szemben, akik mondjuk, az Állami Számvevőszék elődjénél vagy az APEH elődjénél viseltek fontos szerepet az előző rendszerben, ha önöknek valós az erre vonatkozó szándéka, akkor nyilvánvalóan az új alkotmány előkészítésénél, ahol önöknek is lesz delegáltja, az új alkotmány szövegébe a közhivatal-viselési szabadság korlátozását be tudják terjeszteni. De kérem, akkor előzetesen vállalják ennek a következményeit is a frakción belül.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai