Készült: 2020.08.05.12:07:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

57. ülésnap (1999.03.23.), 295. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Környezetvédelmi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  295  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A környezetvédelmi bizottság mint kijelölt bizottság az elmúlt héten megtárgyalta az Európai Energia Charta-konferencia záróokmánya, az Európai Energia Charta-egyezmény, döntések az Energia Charta-egyezmény tekintetében, valamint az energiahatékonyságról és a kapcsolódó környezeti vonatkozásokról szóló T/807. számú törvényjavaslatot.

A bizottságunk megismerkedett az Energia Charta-egyezmény életbelépéséig tartó, sajátságosan hosszú folyamat lépéseivel és történéseivel. Számunkra a záróokmány harmadik mellékletét képező kiegészítés a legfontosabb, ez tartalmazza az energiahatékonyságról, az energiahatékony technológiák átadásáról és a kapcsolódó környezetvédelmi vonatkozások alapelveiről szóló előírásokat. Az aláíró országok kifejezték szándékukat az energiapolitikák, a stratégiák energiahatékonyságot és környezetvédelmet elősegítő összehangolására.

Ennek ismeretében a környezetvédelmi bizottság a fenti T/807. számú törvényjavaslatot egyhangúlag elfogadta és kihirdetését támogatja. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  295  Következő    Ülésnap adatai