Készült: 2020.05.26.09:55:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 182. felszólalás
Felszólaló Dr. Wiener György (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Babák Képviselő Úr! A tények tisztelete valóban alapvető jelentőségű kérdés. Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy e téren az ellenzék nem áll valami jól. Majd a részletes felszólalásomban ki fogom fejteni, hogy önök hogyan tévesztik meg az államadósság kapcsán, a reálbérek alakulása kapcsán, a gazdasági növekedés kapcsán és számos más területen a közvéleményt, milyen adatokat mondanak, hogyan hasonlítják össze az 1998-2002 közötti időszakot a 2002-2005 közötti időszakkal és így tovább.

Elmondhatjuk azt is, tisztelt képviselőtársam, hogy amikor önök kormányoztak, egyetlenegy MSZP-s, illetőleg SZDSZ-es javaslatot sem vettek figyelembe. Soha nem fordult elő a költségvetési viták során az, ’98-2002 között sem, hogy bármiféle ellenzéki módosító indítványt tolerált volna az akkori kormánytöbbség. Természetesen erre nincs is szükség, hiszen az ön megjegyzése is valamelyest azért félrevezette a rádióhallgatókat, hiszen a költségvetésnek pontosan az a jellemzője, hogy ez az a tárgykör, ahol a kormányzat és az ellenzék álláspontja a legradikálisabban szemben áll egymással.

Mi sem igazán igényeltük azt ’98-2002 között, hogy önök elfogadjanak módosító indítványokat az ellenzéktől, azonban egy alkalommal bemutattunk egy alternatív költségvetést, jelezve, hogy nekünk melyek lennének az adott helyzetben a prioritásaink. Ennek következtében jogosan elvárhatjuk önöktől, hogy önök se gondolják azt, hogy az ellenzék igazán érdemben formálhatja a költségvetést.

Vannak olyan területek, ahol az ellenzéki indítványok relevánsak, de ez éppen nem az éves költségvetés kérdése. Célszerű lenne, hogyha a rádióhallgatókat erről is tudósítanák.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai