Készült: 2019.11.21.17:10:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2010.12.13.), 406. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  406  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ha Kósa képviselőtársam ezzel zárt, akkor mondhatnám, hogy nyilván lehet ez a lokálpatriotizmusnak is egyfajta megnyilvánulása. Én örültem volna, hogyha nyilván nemcsak az ön városát támogatja a költségvetés ezzel. Nyilván elismeri mindenki a Loki sikereit, de ez egy másik tészta lenne, és azt hiszem, ez is egy érdekes kérdés.

A SOSZ kapcsán mindenesetre volt egy megjegyzése, hogy mindenki gründolt magának valamilyenfajta szervezetet. Azért hadd mondjam el, hogy egy 1989-ben alakult szervezetről van szó, és Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét egyébként újraválasztották ebben a tisztségében, tehát nem első körben tölti be ezt a tisztséget. Egyébiránt azelőtt töltötte be, mielőtt elnöknek választották nálunk, tehát jóval hamarabb. Egyébként Nagy Tímea az alelnöke, aki olimpiai bajnok, úgyhogy nem hiszem, hogy ebben ilyen módon igazságot lehet tenni.

Egy dolog viszont biztos, és ez egyébként a vita alapján egyre határozottabb bennem: nem lehet szerintem két dolgot összekeverni, a tömeg- és szabadidősport dolgait meg a versenysportot.

(2.10)

Nyilván hat a versenysportunk sikere arra, hogy többen sportoljanak, de hogy a finanszírozását nem kellene összekeverni, az szerintem biztos. Bennem erősödik a vita alapján ez a tétel. Úgyhogy én azt javasolom, hogy inkább kétcsatornás legyen ez a finanszírozás, bár nem hinném, hogy lenne esélyem eltántorítani önöket attól, amit meg fognak szavazni, nyilván megvan hozzá a többségük.

Úgyhogy én ebbéli aggályomat még egyszer hangsúlyoznám, és még egyszer kérném, hogy májusban térjünk vissza erre a kérdésre. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  406  Következő    Ülésnap adatai