Készült: 2020.08.04.14:02:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

39. ülésnap (2018.11.13.), 180. felszólalás
Felszólaló Dr. Hoppál Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:13


Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HOPPÁL PÉTER (Fidesz): Köszönöm szépen Hiller exminiszter úr eleganciáját. Képviselőtársaim, pusztán Ungár Péter egyébként igenis a témához tartozó felvetésére szeretnék magam is reagálni. Engedje meg, hogy azért a kormányoldalról egy deklaráció elhangozzék, ha már idecitáltuk, iderángattuk a publicisztikai kérdéseket. Ady Endrét igenis zseniális költőként tarthatjuk számon, igenis azt mondhatjuk, aki a magyar irodalomban (Dr. Varga-Damm Andrea: Önt fogjuk idézni ezután!) a szimultán vers megalkotója, amit időmértékes és ütemhangsúlyos versként egyaránt lehet értelmezni, azt nevezhetjük továbbra is zseninek. Én nem hiszem azt, hogy abban a vitában, ami egy publicisztikai sorozatban előjön, nem állhatunk egyébként azonos gondolkodásúakkal szemben véleményt formálva.Tehát ettől élünk demokráciában, hogy a véleménynyilvánítás joga mindenkit megillet. De attól még nem kell hogy egyetértsünk mindenben. Én most deklaráltam: nem értek egyet azokkal az írásokkal, adott esetben nagyon jó tollú írók írásaival szerintem, akik azt mondják, hogy Ady Endre egyébként nem zseniális alkotó, merthogy a politikai publicisztikái árnyékot vetnek a költői munkásságára. Szerintem nem így van, és ez rossz megközelítése Ady Endrének.

Amit pedig a Városligetről mondott, az meg az ön rossz megközelítése. Tehát az tényszerű kérdés, hogy itt többhektárnyi területtel bővül a zöldfelület. Tehát ma az 50-es években lebetonozott felvonulási teret, ami egy politikai célzatú őrület volt, és megsebezte az eredeti Városligetet, ezt most már felbontották, és oda épül majd egy Néprajzi Múzeum, illetve teljesen be fogják zöldesíteni. Több ezer fát ültetnek el, és amit ön mond, hogy fás, ligetes területek helyett majd betonra rakott gyeptéglákkal fogják helyettesíteni, nem így van! Tehát a volt Petőfi Csarnok épülete helyére épülnek új épületek, a volt nemzetközivásár-épületek, pavilonok helyére épülnek új épületek.

Tehát próbáljuk meg úgy megközelíteni ezt a kérdést is szerintem, hogy a városnak sokkal jobb lesz az, hogyha nem egy  bocsánat  kutyapiszoktól hemzsegő, foltos és már nem is füvesített területként számontartható, XXI. századi szemmel semmiképpen nem valódi parkként üzemelő roncs az, amit a hátunkon hordozunk, hanem egy fantasztikus, valóban minden igényt kielégítő, gyönyörű, új parkot fogunk átadni a fővárosiaknak. Szerintem ez mindenkinek a hasznára lesz, és bízom abban, hogy a zöldpárt képviselői be fogják látni, amikor már a projekt véget ér, hogy ez egy valódi zöldprogram, amellett, hogy fantasztikus új kulturális intézményeket fog létrehozni.

Remélem, hogy ezt a konszenzust egyszer el fogjuk érni. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai