Készült: 2020.07.08.06:05:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

277. ülésnap (2005.12.06.), 450. felszólalás
Felszólaló Karsai Péter (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  450  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném Tatai képviselőtársamnak és Arató Gergely államtitkár úrnak is jelezni, 1990-ben és 1994-ig az akkori normatívák közel 100 százalékát fedezték az oktatási kiadásoknak. Ma ez az arány 50 százalék.

Nem az a baj, államtitkár úr, hogy a pedagógusok bérét megemelték, hanem az a baj, hogy a megemelést azzal fizettetik ki, akinél egyébként amúgy is nagy baj van, mert a többi feladatra sem jut pénze. Így akkor más tollával lehet most ékeskedni, miközben egyébként az önkormányzatoknak nincs ehhez forrása. Erről van itt szó, csak úgy tesznek, mintha ezt nem értenék, pedig szerintem pontosan értik azt, képviselőtársaim, hogy ha valami 50 százalékára elég egy feladatnak, a másikat bizony az önkormányzatoknak hozzá kell olykor-olykor a más feladatok elvonásával tenni, mert hiszen nem akarják az iskolájukat bezárni, azt működtetniük kell.

Erről van itt szó, hogy aki fizet, egyébként ilyenkor meg nem teljesít, hanem csak elmondja, hogy milyen jó, hogy ennyivel és annyival emelkedtek a bérek, miközben az önkormányzatokkal fizettetik meg.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  450  Következő    Ülésnap adatai