Készült: 2020.05.25.11:09:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

25. ülésnap (2006.10.25.), 151-153. felszólalás
Felszólaló Dr. Zombor Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  151 - 153  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ZOMBOR GÁBOR (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Már sokadszorra halljuk azt az indoklást miniszter úrtól és most képviselő úrtól is, hogy azért kell a gyógyszertár-alapítást liberalizálni, hogy...

ELNÖK: (A mikrofont a kezében tartó dr. Zombor Gáborhoz:) Képviselő úr, csíptesse a kabáthajtókára, nem fog sercegni. Köszönöm.

(14.20)

DR. ZOMBOR GÁBOR (Fidesz): Elnézést kérek. Tehát hogy ezáltal valamiféle pluszszolgáltatást kapnak a betegek.

Ha egy kicsit alaposabban megnézzük a törvénytervezet 47. §-át, akkor nagyon sok olyan feltétel van, amikor a hatóságnak ki kell adnia az engedélyt az új patikaalapításra. Azonban van egy 3. pont, amely gyakorlatilag felülír mindent, és azt írja, hogy a feltételek fennállásától függetlenül engedélyezhető új gyógyszertár létesítése az alábbiakban. Van ez, amire ön is hivatkozott, hogy legalább három évig napi 24 órában nyitva tart, és - itt van benne a csavar, ezért hívjuk ezt a törvénytervezetet a kiskapuk törvénytervezetének - ha legalább heti 60 órában nyitva tart, vagy 40 órában tart nyitva és folyamatos készenlétet biztosít, és itt van, hogy az utóbbi két esetben vállalja, hogy a gyógyszertár működési helyszínétől számított legalább két kilométeres körzetben külön díj felszámítása nélkül kiszállítja.

Természetes az, hogy ha valaki patikát akar alapítani, akkor nem fog pluszköltségért ügyeletes patikát nyitni 24 órában, ha megteheti, hogy reggel 8-tól este 8-ig tartson nyitva, vagy akár még kevesebb időben. Ha ezt véletlenül, mondjuk, a Ferihegyi repülőtéren vagy az erzsébeti Tescóban, vagy olyan bevásárlóközpontban teszi, ahol valószínűleg nyílnak patikák, ott két kilométeres körzetben senki nem lakik, tehát valószínű, hogy neki semmiféle pluszfeladatot nem kell vállalni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ez azt jelenti, hogy teljesen normál módon lehet patikát nyitni, úgy, hogy semmiféle pluszkötelezettséget nem kell vállalni.
Felszólalások:  Előző  151 - 153  Következő    Ülésnap adatai