Készült: 2020.05.26.09:50:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2001.12.12.), 142. felszólalás
Felszólaló Balla György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Én csak nagyon röviden szeretnék hozzászólni ehhez a módosító javaslathoz. Hadd kezdjem én is talán onnan, ahonnan Szalay képviselő úr kezdte, hogy a javaslat ténylegesen nagy jelentőségű, nagyon fontos, az EU-csatlakozás szempontjából mindenképpen fontos javaslat, amelynek az összes passzusa - ahogy ez kiderült az általános vitában is - gyakorlatilag a Ház egésze számára elfogadható, fontos, és mindenki valójában kifejezetten szakmai javaslatnak tartotta ezt a törvénymódosítási javaslatot, mint ahogy az is. Ez mindenképpen öröm, különösen a mai viszonyok között.

Egyetlenegy passzus az, amiről szó van; csak nagyon röviden szeretném indokolni azt, hogy miért lenne talán mégis helyesebb a törvényjavaslatot ebben a formájában hagyni, ahogy a kormány beterjesztette. Valójában Szalay képviselő úr jól fogalmazott, ténylegesen lehet érezni, hogy akinek ebben az ügyben, tehát a kőolaj-készletezésben nagyon komoly felelőssége van, a törvénymódosítási javaslat szeretne nagyobb lehetőséget adni az ellenőrzésre. És ezért fontos talán egy olyan felügyelőbizottság, ahol a gazdasági miniszter, illetve a pénzügyminiszter három fővel képviseltetni tudja magát.

Ugyanakkor az igazgatóság, amelyet szintén említett a képviselő úr, ha jól emlékszem, 9 fős, amelyből összesen hármat delegál a kormány. Ez a három igazgatja magának a szövetségnek a munkáját, a felügyelőbizottság összesen csak az ellenőrzést végzi, tehát magában a tevékenység igazgatásában semmilyen változás nem történne. Ezáltal fokozottabb ellenőrzése lenne annak, akinek fokozottabb felelőssége van. Azt hiszem, ez jó dolog, de semmiképpen sem olyan fontos dolog, amiben a vitát olyan szintig lenne célszerű elvinni, hogy megakadályozza a törvény közös elfogadását. Bízom abban, hogy közösen fogjuk tudni elfogadni ezt a törvényjavaslatot.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai