Készült: 2020.04.06.20:29:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

277. ülésnap (2005.12.06.), 80-90. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  80 - 90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Megígérem, hogy az áfavisszatartásról nem fogok beszélni, csak Molnár Albertnek az ugyanerről alkotott véleményére szeretnék reagálni. Tehát van egy adónem, amit a forgalom után fizetünk, és a beszerzéseink után vonunk le (Dr. Katona Béla: Ez melyik módosító indítvány?), és ha annak az egyenlege mínusz, az államtól visszajár, és az állam visszautalja ezt az adónemet. (Dr. Katona Béla: Egy számot mondj!)

Azt mondta az államtitkár úr, hogy mi a probléma, hiszen ha nem kapta vissza ezt az adónemet a vállalkozó az államtól, akkor bankkölcsönt vett fel, és a bank költségeit a költségvetés kifizette, hiszen a csúsztatott kifizetés miatt a jegybanki kamat kétszeresét fizette ki.

Tisztelt Államtitkár Úr! Akkor ennek a tranzakciónak az egyenlege, amit megígérnek, hogy többet nem fogják csinálni, a következő. (Keller László: Meg kellene vonni a szót, elnök úr!) Jól járt a bank, ez egészen bizonyos…

ELNÖK: Melyik szakasz, képviselő úr? Melyik szakaszhoz szól hozzá?

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Amihez az államtitkár úr hozzászólt, arra szeretnék reagálni.

ELNÖK: Ezt már lezártuk. Ebben megállapodtunk, képviselő úr, ennek vége. (Keller László: Vonja meg a szót!)

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Elnézést kérek, a magyar parlamentben felszólal egy államtitkár, és arra nem lehet reagálni?! Az államtitkár úr magyarázta el.

ELNÖK: Az előbb megállapodtunk, hogy ezt lezártnak tekintjük, mindenki bólogatott, ha van rá igény, akkor a napirend végén nyitunk rá lehetőséget.

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Elnézést kérek, a Fidesznek időkerete van, én abban az időkeretben beszélek.

ELNÖK: De nem arról, amiről szeretne, vagy ami az eszébe jut!

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): A Magyar Köztársaság kormányának államtitkárára szeretnék reagálni. (Keller László: De nem akármiről! - Lengyel Zoltán: Laci, hová ment az adófizetők pénze?)

Tehát az egyenleg: a bank jól jár, mert megkapja a kamatot, a költségvetés rosszul jár, mert mint kiderült, a bank kamatát a költségvetés finanszírozza meg, rosszul járt a vállalkozó…

ELNÖK: Megvonom a szót, képviselő úr, többször figyelmeztettem!

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): …ez nem más, mint egy bankárkormány. (Derültség a kormánypártok soraiban. - Kikapcsolják a mikrofonját. - Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  80 - 90  Következő    Ülésnap adatai