Készült: 2020.07.12.01:13:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

332. ülésnap (2013.12.03.), 174. felszólalás
Felszólaló Pál Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Koszorús képviselő úr a módosító javaslatok felé terelte el a vitát. Nem szeretnék ebbe belebonyolódni, nehogy az elnök úr rendre utasítson, csak jelzem, hogy úgy Zugló, mint más fővárosi kerület szerepelt a módosító indítványokban, nevezetesen a költségvetésnél. 654 módosító indítvány volt benyújtva, ebből több mint 100 volt, ami a fővárost érintette, önök ebből egyetlenegyet sem támogattak. Ugye, nem gondolja komolyan, hogy akkor ezek után ehhez a törvényhez bármilyen módosító indítványt be lehet adni? Egyet lehet beadni, egy dolgot lehet csinálni ezzel a törvénnyel: vissza lehet vonni. Ez az egyetlen megoldás.

Azt kell őszintén mondanom, én már Papcsák képviselő urat nem is bántanám tovább ebben a vitában - idézőjelben értendő a bántanám. Számomra az a furcsa, hogy mindehhez a kormány is asszisztál, mert az, hogy Papcsák képviselő úr bead egy ilyen törvényjavaslatot, azt gondolom, a szíve joga, valóban megteheti, de hogy mindehhez a kormány asszisztál, és hallgat egy ilyen vitában, nem szól egy szót sem az itt lévő államtitkár úr, hogy egyébként ez egy nagyon helyes eljárási rend, ami itt van előttünk, hiszen milyen nagyon klassz. Azt kell mondanom önöknek, 3 éve, mert itt visszafelé mutogatnak, nem történik más ebben a városban, mint hogy stadionokat építenek, 3 éve presztízsberuházásokkal állnak elő, 3 éve mindent eldugnak a nyilvánosság elől, és 3 éve a közbeszerzést minden ügyben megkerülik. Ez történik ebben a városban, Babák képviselő úr.

Ha most össze kell foglalnom, talán emlékeznek arra a dalra, ami úgy szól, hogy ujjé, a Ligetben nagyszerű. Ennek most vélhetően egy új szakasza lesz, ami úgy fog szólni, hogy ujjé, a Liget a miénk - mondják majd a vállalkozók és a haverok, akik önökhöz közel állnak. Erről szól ez a törvény, ennek a dalnak a szövegét kívánják ezzel módosítani.

Köszönöm szépen. (Dr. Józsa István tapsol.)
Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai