Készült: 2020.04.07.15:30:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2005.11.14.), 150. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:09


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Egyrészt, képviselő úr, ha valaki téves újsághírekre alapozza a politikáját, akkor bizonyosan nem lehet a politika sem híres. Azt kell mondanom, még egyszer megismétlem, mert úgy látszik, a képviselő úr erre nem figyel: a pénzügyminiszteri tanácsülésen ilyen kezdeményezés nem hangzott el, ilyen döntés nem született. Nem is születhet, hiszen ha valaki ismeri az Európai Bizottság szabályait, az Európai Unió szabályait, a túlzottdeficit-eljárás keretében ilyen döntést nem hozhat egyetlenegy testület sem; nem is fog hozni ilyen döntést természetesen.

A másik része, képviselő úr, hogy pontosan ki miről is beszél, azt kell mondanom, nevezze már meg ön, képviselő úr, milyen európai jogszabály alapján tudna ilyen döntést hozni, aki ilyen döntést kívánna hozni. Még egyszer mondom: nem kívánnak ilyen döntést hozni. Az tehát, ha valaki egy újsághírre alapozva ilyet nyilatkozik, azt gondolom, teljesen felesleges rémisztgetés, pánikkeltés.

Képviselő Úr! Mi pedig folyamatosan változtatunk, ahogyan ma már itt ebben a Házban elhangzott. Azt kérem, hogy a változtatáshoz járuljanak hozzá alkotó közreműködéssel.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai