Készült: 2020.05.28.07:45:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap, 96. felszólalás
Felszólaló Demeter Zoltán (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:10

Felszólalások:  <<  96  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Kazincbarcika városban a távhőszolgáltatáshoz és melegvíz-ellátáshoz szükséges hőtermelő cég, a Kazinc-Therm április 20-ai kezdőnappal korlátozta a lakások melegvíz-ellátását. Az okokról ellentmondásos hírek kerültek napvilágra. A Kazinc-Therm közleménye szerint a korlátozásra azért került sor, mert a Timpanon Kft., amely 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég, az átvett hőenergia árát késedelmesen fizeti, és közel 600 millió forintos adósságot halmozott fel a Kazinc-Therm Kft.-vel szemben.

A város polgármestere, e tényt nem említve, a következőt nyilatkozta: A Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár álláspontjuk szerint nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire. A média egy része, felkapva a polgármester tájékoztatóját, továbbragozta a történetet: a melegvíz-szolgáltatás korlátozását már úgy mutatták be, mint az átgondolatlan rezsicsökkentés első áldozatát.

Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől: valóban a kötelezően alkalmazandó termelői távhőár vezetett oda Kazincbarcikán, hogy a hőtermelő Kazinc-Therm a szolgáltatás korlátozására kényszerüljön? Valóban félni kell a magyar családoknak a rezsicsökkentéstől, mint azt néhány médium elrettentő hírként sugalmazza, felhasználva példaként a kazincbarcikai melegvíz-szolgáltatás korlátozását? Kérdezem végül: felelős városvezetési döntés-e az, hogy az önkormányzat tulajdonában álló cég régebbi, tetemes tartozása miatt elrendelt korlátozást valótlan hírek generálására használja föl bárki, esetünkben az adott város polgármestere?

Várom válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Felszólalások:  <<  96  >>    Ülésnap adatai