Készült: 2020.02.26.23:15:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap, 23. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka általános vita folytatása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Frakcióvezető-helyettes úr, ha egy megjegyzést megenged: emlékeim szerint az ön által említett frakció vezetője nem volt jelen akkor, amikor a frakcióvezető-helyettes úr (Zaj a kormánypártok padsoraiból. - Dr. Latorcai János: Végig benn volt!) szólt. Ha megengedik, és természetesen a frakcióvezető-helyettes úrnak az intelmeit figyelembe véve, továbbra is a Házszabály betartásán fogunk őrködni, de emlékeim szerint, megismétlem, frakcióvezető úr később érkezett. (Dr. Isépy Tamás: Nem! - Dr. Latorcai János: Végig benn volt!)

Azt gondolom, hogy ezen szükségtelen vitát kezdeményeznünk. Természetesen megismétlem, hogy a frakcióvezető-helyettes úr intelmeit a Házszabály betartására vonatkozóan a továbbiakban is magunkénak érezzük.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat, valamint az ehhez kapcsolódó állami számvevőszéki vélemény általános vitájának folytatása. Az előterjesztést T/325., az Állami Számvevőszék véleményét T/325/1., a bizottságok ajánlásait pedig T/325/2-19. számokon kapták kézhez.

 

(9.50)

 

Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi napon már elhangzott a miniszteri expozé, az Állami Számvevőszék elnökének felszólalása, és sor került a bizottságok álláspontjának ismertetésére is. Ma a vezérszónoki felszólalásokkal folytatjuk munkánkat. Az egyes képviselői vélemények kifejtésére ma estétől nyílik lehetőség.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt heti ülésünkön elfogadtuk az előterjesztés időrendben történő tárgyalását. Az ülésnapokra lebontott időkeret elosztását tartalmazó táblázatot a napirendi ajánlás mellékleteként kapták kézhez. Felhívom figyelmüket, hogy az egyes ülésnapokon a képviselőcsoportok rendelkezésére álló időkeret másnapra nem vihető át.

Tisztelt Képviselőtársaim! Felkérem jegyzőtársamat, ismertesse a képviselőcsoportoknak a mai napra rendelkezésre álló időkeretét!

 

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai