Készült: 2020.02.25.02:07:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

29. ülésnap, 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka mentelmi jog felfüggesztve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Nem kíván. Köszönöm szépen, képviselő úr.

Tisztelt Képviselőtársaim! A határozathozatal következik. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a Házszabály rendelkezése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Szinyei András országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 262 igen, 12 nem szavazat és 32 tartózkodás mellett Szinyei András képviselő úr mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Képviselőtársaim! A határozathozatal végére értünk.

 

Soron következik a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat, valamint az ehhez kapcsolódó állami számvevőszéki vélemény általános vitájának folytatása. Két perc technikai szünetet rendelek el, és utána folytatjuk munkánkat. (Rövid szünet.)

Megkérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy akik halaszthatatlan közfeladataik ellátása miatt nem tudják figyelemmel kísérni a továbbiakban a Ház munkáját, úgy támogassák, hogy folytathassuk munkánkat. (Zaj. - Számos képviselő távozik az ülésteremből.)

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztést T/325., az Állami Számvevőszék véleményét T/325/1., a bizottságok ajánlásait pedig T/325/2-19. számokon kapták kézhez.

Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt a képviselői felszólalásokkal folytatnánk munkánkat, ülésvezetési kérdésben kérem az Országgyűlés döntését. A törvényjavaslat tárgyalása során az Országgyűlés alelnökei jelezték felszólalási szándékukat. Ugyanakkor az országgyűlés elnöke az alelnököket az ülés vezetésére kérte fel. Ezt azonban csak akkor tehetik meg, ha az Országgyűlés a Házszabály 19. § (3) bekezdése alapján hozzájárul ahhoz, hogy az alelnökök képviselői felszólalásuk esetén a tárgysorozaton lévő ugyanazon ügy további tárgyalása során a vita és szavazás lezárásáig vezethessék az ülést.

Tisztelt Országgyűlés! Figyelemmel arra, hogy az Országgyűlés mindhárom alelnöke részt kíván venni a költségvetési törvényjavaslat tárgyalásában, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy az alelnökök a szavazás lezárásáig vezethessék az ülést. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége úgy határozott, hogy az alelnökök a vita és a szavazás lezárásáig vezethetik az ülést. Megköszönöm.

 

 

(17.10)

 

Tisztelt Képviselőtársaim! Most tehát az írásban előre jelentkezett képviselőknek adom meg a szót; először Rogán Antal képviselő úrnak, a Fidesz képviselőcsoportjából, őt követi Jauernik István képviselő úr, a Szocialista Párt frakciójából. Öné a szó, képviselő úr.

 

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai