Felszólalás adatai
16. ülésnap (2010.06.21.), 251. felszólalás | |
---|---|
Felszólaló | Zakó László (Jobbik) |
Beosztás | |
Bizottsági előadó | |
Felszólalás oka | kétperces felszólalás |
Videó/Felszólalás ideje | 1:58 |
Felszólalások: Előző 251 Következő Ülésnap adatai
A felszólalás szövege:
ZAKÓ LÁSZLÓ (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék két percen belül ráerősíteni a Pál Béla képviselőtársam által elmondottakra, arról van szó tudniillik, hogy az előterjesztő a mai sport- és turisztikai bizottsági ülésen a vendéglátást nagyon egyszerűen degradálta a lángos- vagy hurkasütő szintjére, és próbálta érzékeltetni, hogy az ő elképzelései szerint egy lángossütőnek annyira szezonálisan korlátozott az időtartama a nyári egy-két hónapra, hogy azt alkalmi munkavállalóval is meg tudja oldani.
Most, amikor a turizmus különböző szakirányait osztályozzuk, és már a konferenciaturizmus mellett szeretnénk elősegíteni a gasztroturizmus mint fogalom elterjedését - ami a nevében hordozza a vendéglátást, a kulináris élvezetek minél több emberrel történő megismertetését -, akkor ez a törekvés csorbát szenvedhet egy olyan kizáró tétellel, miszerint a vendéglátás nem tartozik a kedvezményezett köbe.
Gondoljuk meg, hogy egy magyar ember általában oda megy szívesen, ahol ehet-ihat. Egy turisztikai attrakciót elválasztani az étel és ital fogyasztásától, elég nagy botorság és értelmetlen dolog. Ha alapvetően a törekvésünk a vendégek idecsábítása, az idegeneket is a gyomrukon keresztül lehet idehívni, akkor most legyünk szívesek és támogassuk ezt a Pál Béla képviselőtársam által beterjesztett törvényjavaslatot, mert úgy gondolom, hogy nekünk, magyaroknak van okunk büszkeségre a gasztronómia terén, és így e módon is tudnánk támogatni.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és a MSZP soraiban.)
Felszólalások: Előző 251 Következő Ülésnap adatai