Készült: 2020.03.30.19:38:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

261. ülésnap (2005.11.04.), 46. felszólalás
Felszólaló Tóth Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH IMRE (Fidesz): Horváth Csaba képviselőtársunk jelezte, hogy a jelenlegi kormány a tettek kormánya, a cselekvés kormánya. Szerintem ezt nem szabad kétségbe vonnunk. Ez a kormány az, amely 4300 milliárd forint hitelt vett fel, cselekvően, ámde ennek a jó kihelyezését a fejlesztésekbe sehol nem tudjuk tetten érni. Gondoljunk bele, hogy például a szilárd burkolatú belterületi önkormányzati utak fejlesztésénél ígérték, hogy növelni fogják ennek lehetőségét. Míg ebben az esztendőben 10 milliárd forintot jegyezhettünk ezen a címen, jövőre önök, a cselekvés kormánya, a növekvés jeligéje alapján ezt csökkentik, éppen 50 százalékkal 5 milliárdra. Hogy lesz ebből út, jó közút? - és teszem hozzá, vidéken, hiszen képviselőtársam a budapesti eredményekről beszélt. Másról nem is szólhatott volna, hiszen gondoljunk bele, hogy ez a jövő évi útfejlesztés elosztási tervében úgy alakul, hogy fele Budapestre, ez rendben van, szükség is van rá, de a másik fele az összes többi településre, az ország négyötödére tervezett.

A miniszterelnök úr pedig az igazságosság kormányát, kormányzását is meghirdette, de a négyötöd Magyarország az útügyi fejlesztések kérdésénél joggal teszi fel a kérdést, hogy ez-e az igazi cselekvés, hogy 50 százalékkal csökkentjük ezeket a lehetőségeket. Ez-e az igazságosság, hogy az állítólag felzárkóztatásra váró vidéket gyakorlatilag ilyen mértékben érinti ez a fejlesztés.

De mondhatunk mást is, egy másik témakör a művészeti iskolák kérdése. Tud egy család 19 vagy 22 ezer forintot befizetni, mert ennyivel ad egy gyerekre kevesebbet az állam? Nem tud! A művészeti iskolák így meg fognak bukni. A művészet persze tovább fog élni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), mert művészet lesz az önkormányzatoknak ebből a költségvetésből kijönni. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai