Készült: 2019.10.20.19:48:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

176. ülésnap (2008.11.11.), 46. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen Schiffer János értelmező felszólalását. Hogy majd így lesz-e, meglátjuk, de értem, képviselő úr, amit mond, az átcsoportosítás kérdését, csak tudja, azért is kell erről beszélni, mert Tóth képviselőtársa ezt nem mondta ilyen világosan, illetve ne feledjük el, hogy mit csináltak önök. Régi szocialista lemez az, hogy megígérnek valamit, majd pedig nem teljesítik.

A nemzeti civil alapprogramról szóló törvényt elfogadta a tisztelt Ház 2003-ban. A parlamenti jegyzőkönyvekben visszakereshető az, hogy arról beszélgettünk, hogy amikor majd elindul a nemzeti civil alapprogram, és oda a civil szervezetek pályáznak, ezzel együtt ne csökkenjen majd a különböző minisztériumoknál a civil szervezetek részére rendelkezésre álló támogatási keret, hiszen a nagy országos civil szervezetek ágazati tevékenységet is végezve szociális, kulturális, oktatási területen jogosan vannak kapcsolatban az adott tárcával, és már évtizedes hagyománya van, hogy támogatást kapnak onnan pályázati kereteken keresztül.

Mi történt 2003 óta? A nemzeti civil alapprogram elkezdett működni, most azt hagyjuk, hogy hogyan, de a tárcáknál lévő, a civil szervezetek, az országos civil szervezetek részére rendelkezésre álló támogatási kereteket mára gyakorlatilag lenullázták a szocialisták, költségvetésről költségvetésre csökkentették, pedig ott a parlamenti vitában épp erről beszéltünk, és azt ígérték önök, hogy nem így lesz. Most megint elkezdtünk egy témát, itt van az adókedvezmény a színházügyben, már az egyik képviselőjük nem egyértelműen fogalmazott, már azt mondta, hogy majd tehermentesítheti a költségvetést. Ez pénzkivonást jelent.

Államtitkár úrtól várom a választ még inkább, nem Schiffer képviselő úrtól, akinek egyébként még egyszer köszönöm az értelmezését.

Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a Fidesz és az MDF padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai