Készült: 2020.08.12.00:22:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

128. ülésnap (2020.05.11.), 92-94. felszólalás
Felszólaló Rig Lajos (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  92 - 94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm, elfogadom.

ELNÖK: Igen. Öné a szó, képviselő úr.

RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az azonnali kérdés inkább egy állítás, hiszen május 10-éről és május 12-éről lenne szó. Május 10e volt a mentődolgozók, a mentők napja, illetve május 12e lesz a nemzetközi ápolók napja. Én innen, a parlamentből, az Országgyűlés falai közül szeretném megköszönni az áldozatos, mindennapi munkájukat (Taps.), és szeretném megköszönni az őket segítő civilek munkáját is, hiszen egy óriási civil összefogás tapasztalható mind helyi, mind országos szinten, az ő munkájukat segítik élelmiszerrel és egyéb felszerelésekkel.

Magyarországot sem kerülte a humánjárvány, amely az egész világot behálózta. A magyarországi adatokat tekintve azt mondhatjuk, hogy még viszonylag szerencsések vagyunk, de ha a számok mögé nézünk, sajnos már nem ezt látjuk, hiszen az egymillióra levetített halálozási arányszám igen magas Magyarországon. Új eljárásrendeket vezettek be az egészségügyi szolgáltatók mind az Országos Mentőszolgálatnál, mind a kórházakban, amelyek azt célt szolgálják, hogy a betegek, az opcionális fertőzöttek kiszűrése minél magasabb legyen. Védőfelszerelésekkel ellátottak az első körben az Országos Mentőszolgálat dolgozói. Innen kérem államtitkár urat is, hogy mindig a legmagasabb szintű felszerelést biztosítsák a kollégáknak.

Ennek ellenére sajnos azt kell tapasztalnunk, hogy elég magas az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége is. Kérdésem a következő lenne, államtitkár úr, hiszen láttuk, hogy több járványkórházat jelöltek ki az ország területén: ha a vírus lecsengésben van már vagy vírusmentes időszakot állapítunk meg, visszaállítjáke ezeknek a kórházaknak a funkcióját? Vagy ha azt a kijelentést nézzük, amit akár Orbán Viktor miniszterelnök úr vagy több szakember is mondott, hogy szeptemberre visszatérhet ez a járvány, akkor fenntartjuke ezeknek a kórházaknak a járványfunkcióját, vagy esetleg másban gondolkodnak? Köszönöm. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  92 - 94  Következő    Ülésnap adatai