Készült: 2020.07.07.22:06:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

338. ülésnap (2013.12.17.), 91. felszólalás
Felszólaló Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  91  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én értem, hogy a Jobbik úgy tűnik, hogy mivel ez egy népszerű téma tud lenni, egyszerűen megfogalmazható, és ha jól emlékszem, akkor pont Gaudi képviselőtársam utalt Mark Twainnek a mondataira, én pedig úgy gondolom, hogy a Jobbik most nem csinál mást, mint amit Mark Twain kárhoztatott. Én úgy hiszem, hogy nagyon könnyű populáris témákat elővenni (Dr. Gaudi-Nagy Tamás közbeszól.), és erről beszélni a teljes vita során, képviselőtársaim. Az én álláspontomat, azt gondolom, hogy jól ismerik, és én azok közé a képviselők közé tartozom, akiknek nemcsak az a véleménye, hogy a bizottsági üléseken és a plenáris üléseken ott kell lenni, és a vitában részt kell venni, hanem talán mondhatom azt, hogy meg is teszem.

Éppen ezért én is amellett vagyok, hogy a képviselői jelenlétet, a képviselői munkát igenis a jelenlegi előírásokhoz képest szigorúbban kell értékelni. Szigorúbban kell értékelni a jelenlétet, és ha emlékeznek rá, akkor talán emlékeznek arra is, hogy az én személyes javaslatom volt az, hogy megköveteljünk minden országgyűlési képviselőtől félévente legalább 15 percnyi felszólalást a plenáris ülésen (Dr. Gaudi-Nagy Tamás tapsol.). Megköveteljük a bizottsági munkát, megköveteljük, hogy a képviselő ne csak gombot nyomogatni járjon be, hanem valódi munkát végezzen, és képviselje verbálisan is az őt megválasztó embereket. Magyarán szólva, az nem áll távol tőlem, hogy a képviselői teljesítménymérést ilyen módon átalakítsuk.

És valóban, képviselőtársaim, szólnak amellett érvek, hogy a helyettesítés jelenlegi rendszerét megváltoztassuk. Szólnak emellett érvek, hiszen azt gondolom, hogy ahogy az önkormányzatoknál, többen idézték képviselőtársaim, sincs helyettesítésre mód, ugyanúgy, ahogy a plenáris ülésen erre nincs lehetőség, a bizottsági üléseken is átgondolandó az, hogy ez változzon.

Köszönöm szépen. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás tapsol.)

(13.10)
Felszólalások:  Előző  91  Következő    Ülésnap adatai