Készült: 2020.07.13.22:48:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 259. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  259  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A kormány a javaslatot támogatja, hiszen az állami vagyon továbbra is biztonságban marad a javaslat nyomán, csupán az állam egyik százszázalékos kezelője helyett egy másik százszázalékos kezelője fogja azt üzemeltetni, és ténykérdés, hogy a rendkívül sikeres Erzsébet-programnak az egyik bázisává, hídfőállásává alakult át a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Tábor. Éppen ezért fontos, hogy míg az Erzsébet-program nyilván a forgalmazás eredményéből tudja üzemeltetni, tartalommal, fiatalokkal megtölteni a zánkai tábort, ezáltal még jobb kezekbe kerül, de ugyanúgy a közvagyon körében marad ezen módosító javaslat nyomán, mint ahogy annak előtte volt, csak talán jobban, több tőkével vagy több anyagi forrás révén lehet majd felújítani az ottani épületeket, amelyeknek egy része már megújult, de azért a nagy részére még ráfér a korszerűsítés. Aki járt arra, az látta, hogy milyen állapotok vannak.

Másrészről maga az Erzsébet-program garancia, hiszen évek óta fut, most már két éve. Az első évben százezer ember nyaralását tudta segíteni, idén pedig már eddig is 145 ezer embernek tudott segíteni abban, hogy el tudjon menni nyaralni. A legszegényebb emberek közül kerülnek ki azok, akik az Erzsébet-programban részt vesznek. Ha nem lenne az Erzsébet-program, ezek az emberek nem mentek volna el sem tavaly, sem idén semmifajta nyaralásra, ezek között százezer fiatal volt, akik 2-3 ezer forintért egyhetes táborba el tudnak nyáron menni akár Zánkára is, akár máshova, de vannak nagycsaládosok, fogyatékkal élők, szociális intézményben dolgozók vagy egyéb rászorulók, akik az Erzsébet-programban részt vesznek.

Bízunk benne, hogy az Erzsébet-táborok keretében ezzel a módosító javaslattal még egyszerűbben, még könnyebben tudnak Zánkán is üdülni, nyaralni, kikapcsolódni, másrészről pedig maga az állami vagyonnak ez a köre, a zánkai ifjúsági tábor is jobb állapotba kerül, jobb kihasználtsággal tud a következő években működni.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  259  Következő    Ülésnap adatai