Készült: 2020.04.10.02:21:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

82. ülésnap, 88. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka módosító javaslat fenntartása elutasítva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 31:51

Felszólalások:  <<  88  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Banai Péter Benő államtitkár úr zárszavával ezt a napirendi pontot lezártuk. Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. Kérem, ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyeztéke a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló T/6322. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés. A Költségvetési bizottság összegző módosító javaslatát T/6322/838. számon, összegző jelentését pedig T/6322/839. számon terjesztette elő.

Most a határozathozatalok következnek  ismétli itt a forgatókönyv.

Emlékeztetem önöket, hogy korábbi ülésünkön házszabálytól való eltéréssel döntöttünk arról, hogy bármely képviselőcsoport vezetője legfeljebb tíz, a határozati házszabály 48. § (2) és (4) bekezdése szerinti kérést nyújthat be. Az ellenzéki frakciók vezetői a módosító javaslatok fenntartáskérésének lehetőségével éltek. Ezekről képviselőcsoportonként  a frakcióvezetők által megadott sorrend szerint  határozunk. A fenntartásra kért módosító javaslatok egymás mellett is elfogadhatók.

Először a DK képviselőcsoportja által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.

Az 518. számú módosító javaslat Oláh Lajos, DK, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 113 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az 528. számú módosító javaslat Arató Gergely, DK, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 566. számú módosító javaslat Vadai Ágnes, DK, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 567. számú módosító javaslat László Imre, DK, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 568. számú módosító javaslat László Imre, DK, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 572. számú módosító javaslat Oláh Lajos és Varju László DK-s képviselők indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 114 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az 599. számú módosító javaslat Varju László DK-s képviselő indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

A 615. számú módosító javaslat Varju László DK-s képviselő indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. (Szavazás.) Kérem, most szavazzanak!

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 114 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította.

A 654. számú módosító javaslat Hajdu László és Varju László DK-s képviselők indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 671. számú módosító javaslat Arató Gergely és Varju László DK-s képviselők indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

(14.30)

Most a Párbeszéd képviselőcsoportja által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.

A 606. számú módosító javaslat Mellár Tamás, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 609. számú módosító javaslat Burány Sándor, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 610. számú módosító javaslat Burány Sándor, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 623. számú módosító javaslat Szabó Timea képviselő asszony, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 631. számú módosító javaslat Szabó Timea képviselő asszony, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 635. számú módosító javaslat is Szabó Timea képviselő asszony és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 646. számú módosító javaslat Szabó Timea és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 664. számú módosító javaslat Tordai Bence képviselő úr, Párbeszéd, indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 672. számú módosító javaslat Szabó Timea képviselő asszony és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 13 igen szavazattal, 137 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elutasította.

A 677. számú módosító javaslat Mellár Tamás képviselő úr és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Most a Jobbik képviselőcsoportja által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.

A 181. számú módosító javaslat Farkas Gergely és Bencsik János képviselő urak indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

A 199. számú módosító javaslat Ander Balázs és Magyar Zoltán képviselő urak indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elutasította.

A 358. számú módosító javaslat Sneider Tamás alelnök úr és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elutasította.

A 444. számú módosító javaslat Sneider Tamás alelnök úr és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 510. számú módosító javaslat Brenner Koloman és Gyöngyösi Márton indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 55. számú módosító javaslat Mirkóczki Ádám és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

Az 554. számú módosító javaslat Bencsik János képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

Az 591. számú módosító javaslat Z. Kárpát Dániel képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 601. számú módosító javaslat Z. Kárpát Dániel és Szilágyi György képviselő urak indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 633. számú módosító javaslat Rig Lajos, Jobbik, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

(14.40)

Most az LMP képviselőcsoportja által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk. A 685. számú módosító javaslat Keresztes László Lóránt, LMP, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 702. számú módosító javaslat Keresztes László Lóránt és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett elutasította.

A 705. számú módosító javaslat Csárdi Antal, LMP, és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 710. számú módosító javaslat Csárdi Antal és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 igen szavazattal, 113 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 715. számú módosító javaslat Csárdi Antal és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elutasította.

A 719. számú módosító javaslat Keresztes László Lóránt és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 722. számú módosító javaslat Csárdi Antal és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 744. számú módosító javaslat Ungár Péter és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 748. számú módosító javaslat Ungár Péter és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A 780. számú módosító javaslat Csárdi Antal és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Most az MSZP képviselőcsoportja által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk. A 429. számú módosító javaslat Szabó Sándor indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 435. számú módosító javaslat Kunhalmi Ágnes képviselő asszony indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 485. számú módosító javaslat Bangóné Borbély Ildikó képviselő asszony indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 486. számú módosító javaslat Varga László képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

Az 522. számú módosító javaslat Hiller István képviselő úr, alelnök úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 676. számú módosító javaslat Tóbiás József képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 687. számú módosító javaslat Tóth Bertalan indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae Tóth Bertalan képviselő úr javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 112 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A 615. (sic!) sorszámú módosító javaslat Tóth Bertalan képviselő úr és képviselőtársai indítványa. (Közbeszólások, köztük dr. Vadai Ágnes: Nem a 815-ös?) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

(14.50)

(Jelzésre:) Igen, pontosítok: Tóth Bertalan indítványa nem 615., hanem 815. számon szerepel. Elnézést!

A 816. számú módosító javaslat Tóth Bertalan képviselő úr és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.

A 817. számú módosító javaslat Tóth Bertalan képviselő úr és képviselőtársai indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartjae a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a módosító javaslatot nem tartotta fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadjae a Költségvetési bizottság T/6322/838. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 117 igen szavazattal, 52 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A stabilitási törvény és a házszabály rendelkezései alapján az Országgyűlés elnöke az előterjesztő által benyújtott T/6322/846. számú egységes költségvetésitörvény-javaslatot megküldi a Költségvetési Tanács elnökének. A tanács három napon belül tájékoztatja az Országgyűlés elnökét a stabilitási törvény 25. § (3) bekezdés szerinti véleményéről. A zárószavazásra várhatóan pénteki ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Most, 14 óra 53 perckor áttérünk az interpellációk tárgyalására.

Tisztelt Országgyűlés! Magyar Zoltán, a Jobbik képviselője, interpellációt nyújtott be az agrárminiszterhez: „Azért dolgoznak a gazdák, hogy elfáradjanak?” Magyar Zoltán képviselő urat illeti a szó.

Felszólalások:  <<  88  >>    Ülésnap adatai