Készült: 2020.06.03.19:26:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2009.11.09.), 92. felszólalás
Felszólaló Varju László (MSZP)
Beosztás nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mint ahogy említettem az előző napirendnél - és köszönve a figyelemfelhívását -, minden egyes bejelentést kivizsgálunk. Ennek megfelelően az eddig megismert tények alapján az észak-alföldi operatív program közlekedésfejlesztési programjának keretében 2008. július 23-án Püspökladány város önkormányzata 396 millió 180 ezer forintot nyert gyűjtőút fejlesztésére. Az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával megvalósuló projektre a támogatási szerződést 2008. szeptember 15-én megkötötték, a szerződésben foglalt 444 millió forintot meghaladó összköltséggel. A 396 millió forint elnyert forrásból eddig 184,5 millió forint került kifizetésre a kedvezményezett, azaz a püspökladányi önkormányzat részére.

A pályázatban megjelölt utcák burkolatának felújítása, megerősítése, szélesítése, valamint a hozzá kapcsolódó csapadékvíz-elvezető csatornák szintezése, burkolása, felújítása, továbbá az érintett utak mellett két darab körforgalom kialakítása is alapvetően megvalósult. Összesen 3715 méter hosszúságú útszakasz fejlesztésével végeztek, amely műszaki átadás-átvételére ez év augusztus 28-án került sor, a közeledők tehát már igénybe vehették az utat.

Azonban a projekt műszaki tartalmát a megvalósítást illetően, továbbá a közbeszerzési eljárás egyes pontjai tekintetében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által üzemeltetett anti-lop.hu portálra bejelentés érkezett, és az NFÜ-n kívül álló kérdéseket vetett fel. Mindezekre tekintettel a vonatkozó dokumentumokat a hatáskörrel, illetékességgel rendelkező nyomozó hatóságnak átadtuk, és ennek megfelelően az eljárás megkezdődött.

Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai