Készült: 2020.08.08.06:13:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

22. ülésnap (2006.10.17.), 208. felszólalás
Felszólaló Dr. Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ORBÁN VIKTOR (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel az ország mai helyzetére, valamint az azért viselendő felelősség egyértelmű voltára, ami az önök miniszterelnökének beszédeiből kiderült, kicsit mulatságosnak tartom, hogy akár csak egy mondat erejéig, de ismét a 2002 előtti időkről kell mondanom néhány gondolatot.

Megismétlem még egyszer Medgyessy Pétert. Így beszélt: "Magyarország jó állapotban van. Jó állapotban van a magyar gazdaság, én osztom ezt a véleményt, és örülök ennek, és tényleg így van." De tegyük fel, hogy Medgyessy Péter tévedett. Tegyük fel, hogy tévedett. Föltéve, de nem megengedve, akkor is 2002 és 2006 között eltelt négy esztendő. Ha négy esztendőn keresztül nem sikerült kiigazítani önök szerint kedvezőtlen pénzügyi folyamatokat, az vajon milyen bizonyítványt állít ki egy kormányzásról? Én most nem akarok erős szavakat használni. De mindenesetre felveti, minimum felveti az alkalmasság kérdését.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Még egyszer mondom, nem csúsztatok, pontos mondatokat olvasok, örülök, hogy újra megtehetem. Ezeket a mondatokat nem én mondtam, hanem Magyarország ma hivatalban lévő miniszterelnöke.

(18.20)

Így hangzik a mondat: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondtunk, az nem igaz." Majd máshol: "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt sem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt az MSZP és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." Ezeket a mondatokat szeretném az önök figyelmébe ajánlani.

Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  208  Következő    Ülésnap adatai