null Kulturális Örökség Napjai az Országházban

Kulturális Örökség Napjai az Országházban

Az Országház a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében 2011 óta minden esztendőben megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Idén szeptember 19-én és 20-án 5 féle különleges sétán lehet részt venni. Szombaton 16 órától Tér-Zene koncert kerül megrendezésre.

A rendhagyó, kibővített Országház-látogatás során a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, a képviselőházi társalgó és ülésterem, valamint a Vadászterem tekinthető meg. A gyerekek az épület legizgalmasabb tereit játékos, interaktív vezetés keretében nézhetik meg. Az Országgyűlési Könyvtárban múltidéző kiállítás, különgyűjtemények, illetve a kibővített és felújított olvasóterem várja a látogatókat. Ebben az évben újdonság az Országház világkiállításokat is megjárt legszebb bútoregyütteseit, kialakulásuk és tervezésük történetét ismertető séta, valamint az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetése az Új világ hajnalán – Tisza István című új időszaki kiállításban.

A Tér-Zene ez évi 9. és egyben utolsó koncertje a rendezvény részeként szeptember 19-én 16 órától került megrendezésre a Kossuth téren. Fellép a 2019-es Kamara Virtuózok nyertese, a TanBorEn Trio.

A programokon való részvétel ingyenes, de – a Tér-Zene kivételével – regisztrációhoz kötött. A sétákról, programokról további információ, illetve a regisztrációs felület itt található.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kulturális Örökség Napjai, 2019

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum