Augusztus 20. - Nyílt nap és ünnepi nyitvatartás az Országházban.

2021. augusztus 20-án és 21-én, az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők augusztus 20-án  9 és 12 óra között, augusztus 21-én 10 és 16 és óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható. Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem vihetők be.

Kossuth tér

A megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a Látogatóközpontból augusztus 21-én 8 és 16 óra között.  Augusztus 20-án az Országház-látogatás szünetel.

Az Országgyűlési Múzeum tárlatai mindkét napon nyitva tartanak: A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás 9 és 17 óra között, a Kőtár, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás 10 és 18 óra között, az Új világ hajnalán - Tisza István című tárlat előzetes regisztrációt követően 9 és 16 óra között díjmentesen tekinthető meg.

A Szent Korona látogatást követően megvásárolhatók az Országház Könyvkiadó újdonságai, történelmi, művészettörténeti, ismeretterjesztő kiadványai és gyermekkönyvei.

Sajtóiroda