Hírablak Hírablak

Elhunyt Nagy Ferenc József volt országgyűlési képviselő

Elhunyt Nagy Ferenc József volt országgyűlési képviselő, az egykori Antall- majd Boross-kormány volt minisztere.


A kisgazda politikus aki 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő,1990 májusától 1991 januárjáig földművelésügyi miniszter, majd 1994-ig tárca nélküli miniszter volt 96 éves korában, május 14-én halt meg.

A Házelnöki Érdemjel és az Év Országgyűlési Őre Díj átadása az Országházban

Az Országgyűlés elnöke a Házelnöki Érdemjel ezüst fokozatával tüntette ki Szabó Zoltán László rendőr alezredest, rendőrségi tanácsost, a Terrorelhárítási Központ megbízott általános főigazgató-helyettesét.

Az Országgyűlés elnöke az Év Országgyűlési Őre Díjat adományozta Pádár Attila ogy. főtörzszászlósnak, az Országgyűlési Őrség  szolgálatparancsnokának.

Megemlékezés a Magyarország náci megszállását követő tragikus eseményekről

"Tisztelt Országgyűlés!

 

1994-ben, Magyarország náci megszállásának 50. évfordulóján, Országgyűlési határozat született azzal a céllal, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk a tragikus történelmi korszak eseményeire és áldozataira.

 

1944. március 19-én, az akkor már ötödik éve zajló második világháború eseményei sodrában a német hadsereg megszállta Magyarországot. Elfoglalták a stratégiailag fontos helyszíneket, Budapest utcáin idegen ország katonái masíroztak és harci járművei dübörögtek. Megkezdődött a háborúellenes és németellenes politikusok, értelmiségiek üldözése, a magyar társadalomtól megvonták a még létező emberi és polgári jogait, tovább szigorodtak a zsidóságra vonatkozó rendelkezések. Milliók kényszerültek menekülésre, bujkálásra, a lakosság nap, mint nap a közvetlen életveszéllyel nézett szembe....

Tematikus kereső Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők Ciklusos tematikus keresők